Kapsch създава подразделение за ИТС

Ново подразделение на Kapsh ще разработва решения за сигурност на пътя

Ново подразделение на Kapsh ще разработва решения за сигурност на пътя

Австрийската технологична компания Kapsch TrafficCom създава ново бизнес подразделение в сферата на интелигентните транспортни системи (ИТС), разширявайки основния си бизнес за електронно събиране на такси.

ITS Business Unit ще се занимава с разработка на решения за прилагане на правилата за сигурност на пътя, управление на трафика, мениджмънт на тирове, електронна регистрация на превозни средства, както и с иновативни V2X системи – за комуникация междупревозните средства и пътната инфраструктура.

Същевременно, компанията обяви Kapsch Force – пълен и цялостно интегриран пакет от решения за пътна безопасност, който ще бъде представен на изложението Traffex в Бирмингам през април. Пакетът (The Road Safety Enforcement Suite) е базиран на опита на Kapsch в управлението на електронни тол системи, както и в инсталацията и експлоатацията на решения за пътен контрол в различните подразделения в Южна Африка и Италия.

Решението допълва портфолиото от приложения за червени светлини, точкови и секционни средства за конторл на скоростта, системи за „тегло в движение” (WIM) и способи за идентификация или проверка на тирове. В допълнение, Kapsch Force предлага и функционалност за наблюдение на трафика, като помага на полицията и свързаните власти да увеличат обществената безопасност.

Повечето производители и доставчици на охранителни системи започват бизнеса си като продавачи и доставчици на камери за скорост и червен светофар и се фокусират върху крайната точка.  За разлика от тях, Kapsch се фокусира върху входа на системата и взема под внимание факта, че при всяка обмяна на информация в крайна сметка има и елемент на заплащане за информационна услуга или за глоба. Kapsch Force е технологично универсална и може да бъде свръзана с всяко крайно охранително устройство.

В добавка към технологичните си предложения, бизнес подразделението ITS Business Unit ще предлага на клиентите и готови бизнес модели, включително аутсорсинг, уточниха от австрийската компания.

Коментар