ЕС започва инвестиционна офанзива

Работим за привличане на нови инвестиции в много кратки срокове, заяви Юрки Катайнен

Работим за привличане на нови инвестиции в много кратки срокове, заяви Юрки Катайнен

С презентации в 28 страни Европейската комисия ще популяризира инвестиционния план на ЕС на стойност повече от 300 милиарда евро. Разкриват се нови възможности пред правителства, инвеститори, предприятия, регионални органи, профсъюзи и общности, съобщиха от Комисията.

„Нашето послание е много ясно: работим при много кратки срокове за привличане на нови инвестиции, които да се влеят в нуждаещите се от пари в брой бизнес начинания, стартиращи предприятия, инфраструктурни проекти в сферата на транспорта и широколентовия интернет, в нови училища и болници”, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността.

Презентациите започват днес в Румъния, където заместник-председателят на Комисията ще бъде придружен от комисаря на ЕС по регионалната политика Корина Крецу. Конференция, озаглавена „Инвестиционен стимул за Европа”, ще представи възможностите пред стотина потенциални инвеститори и предприятия и с участието на управителя на Националната банка на Румъния.

Посещението в Румъния ще бъде последвано от подобни изяви в Италия и Германия през януари, в Испания, Хърватия, Чешката република и Обединеното кралство през февруари и във Франция през март. По план, презентациите в България трябва да се състоят през април, а до октомври 2015 г. да бъдат посетени всички 28 държави членки на ЕС.

Програмата ще бъде съставена така, че да се обърне внимание на специфичните инвестиционни нужди във всяка страна от ЕС. Заместник-председателят ще обсъжда инвестиционния план както с националните, регионалните и местните органи, така и с представители на бизнес средите, профсъюзите, академичните среди и с потенциални инвеститори.

Коментари по темата: „ЕС започва инвестиционна офанзива”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Поредното изплькване на експерта по всички дисциплини Драгомир.

    “парите се дават не на този на когото наистина му трябват, а на този, който ги иска”, интересно би било да се знае как ще се разбира на кого наистина му трябват без той да ги е поискал и посочил причини заради които ги иска. Освен ако Драгомир не знае някоя технология за четене на мисли.

  2. Драгомир

    Поредната игра на думи и хвърляне на пари на вятъра. Основен проблем е, че парите се дават не на този на когото наистина му трябват, а на този, който ги иска.

Коментар