Adata повишава обема и здравината на външните HDD

HD710 Pro е напълно защитен срещу прах и може да издържи до 2 метра по водата в рамките на 60 минути

Два нови външни хард диска пуска на пазара, вкл. у нас, тайванската компания Adata. Моделите HD710 Pro и HD650 използват интерфейс USB 3.1 и имат здрава трислойна конструкция.

HD710 Pro надгражда успешния модел HD710 с повишената си защита от прах и вода, която позволява използване на устройството навън при различни екстремни условия. Новият модел надхвърля изискванията на IEC IP68, като осигурява пълна защита срещу прах и може да издържи на потапяне във вода до 2 метра в рамките на 60 минути.

Дискът също така покрива изцяло американския военен стандарт за здравина MIL-STD 810G 516.6, което го спасява от удари и изпускане до 1,5 м височина. HD710 Pro използва специална трислойна защитна обвивка и вградена G-Shock сензорна технология, която стопира и рестартира активността на диска при удари или вибрация, за да съхрани целостта на информацията.

HD650 разполага с вграден G-Shock сензор срещу удари и изпускане

Устройството разполага с ергономичен USB порт калъф за лесно отваряне и затваряне и удобен жлеб за поставяне на USB кабела. Моделът ще се предлага в четири цвята, като вариантите в червено, жълто и синьо ще са налични с капацитет 1TB/2TB, а черната версия ще разполага с 3TB/4TB.

Също като HD710 Pro, HD650 използва здрава трислойна конструкция, за да защити съхраняваната информация, и разполага с вграден G-Shock сензор срещу удари и изпускане. Моделът ще се предлага в цветова комбинация от светлосиньо и черно, с капацитет до 4TB или два пъти повече от предходните HD650 модели.

Коментар