Новият Skype е ужасен, гневни са фенове на Apple

Skype тръгна надолу, откакто беше закупен от Microsoft, и сега изглежда, че е достигнал дъното, казват потребители на Apple по повод новия дизайн на месинджъра

Наскоро Microsoft преработи Skype в опит да превърне VoIP платформата в пълнофункционално решение за мигновени съобщения (месинджър), но изглежда много потребители не харесват новия дизайн и актуализираните функции.

Ревютата, публикувани в онлайн каталога App Store, показват, че потребителите на Apple всъщност са много разочаровани от дизайна на Skype, а някои от тях описват приложението като „най-лошия Skype”.

Microsoft буквално е разкъсвана от критики, че е разрушила Skype. Чуват се и крайни мнения от рода на „Apple и Linux да я изтрият от пазара”. Мнозина потребители смятат, че Microsoft напълно унищожава Skype от момента на придобиване на приложението, а актуализациите „не правят нищо друго освен да разбият всичко”.

„Новият дизайн е ужасен. Използвам Skype от десет години, защото имаше просто оформление, беше лесен и работеше стабилно. Този нов дизайн предлага функции, които са напълно безполезни, но са отпаднали функции, които използвах (статус невидим, например). Skype тръгна надолу, откакто беше закупен от Microsoft, и сега изглежда, че е достигнал дъното. Една звезда е твърде много”, коментира потребител.

В момента рейтингът на новата версия на Skype е една звезда и половина, докато рейтингът на всички версии е четири звезди. Това показва колко разочаровани са потребителите от новия дизайн на Skype, докато Microsoft се надяваше на съвсем различно отношение.

Подобни критики се срещат и в онлайн магазина Google Play. Там потребителите на Android се оплакват от някои функции, които изглежда не работят правилно след поредната актуализация.

„Новият ъпдейт е ужасен и се нуждае от сериозна реална проверка. Според мен, трябва да се върнете към предишния лесен лесен начин за използване и свързване с приятели чрез видео или разговор. Сега деинсталирам приложението, заради новата актуализация, и няма да го инсталирам отново, докато проблемът не бъде разрешен”, споделя потребител.

Без никакво съмнение, Microsoft е наясно с критиките. Остава да видим дали компанията ще пусне скоро актуализация, която да подобри практическата работа на потребителите със Skype.

Коментари по темата: „Новият Skype е ужасен, гневни са фенове на Apple”

добавете коментар...

  1. CЦецо

    Ужасен е нямам думи просто. Ако скоро няма някаква промяна ще го деинсталирам и спирам да го използвам. Последната версия е тотално разочарование

  2. ЙОДА

    САМО С ДВЕ ДУМИ –…………..>>ГОЛА ВОДА

  3. Нели Вешева

    От 2009год съм потребител на Skype!
    Отговорете си на въпроса,моля ви се! Кой за кого работи?!
    УСЛУГАТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ИЛИ. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ОБСЛУЖВАЩИТЕ СЕ ОТ НЕЯ?!
    НАД МИЛИОН БЪЛГАРИ ПОДЪРЖАТ ВРЪЗКА С ДЕЦА И БЛИЗКИ ПРЪСНАТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ?
    ВЗЕМАЙТЕ ПРЕДВИД АКО ОБИЧАТЕ И ПРАВЕТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТЕЗИ ВАШИ ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ ДА ПОЛУЧАТ ВЪЗМОЖНО НАЙ ЛЕК ДОСТЪП ЗА ТАЗИ УСЛУГА

  4. Ясен

    За сметка на функционалността си, сега Skype е “обогатен” с нови свойства, които обаче не са необходими на потребителите, а на фирмата-собственик. Например, Skype може да ви прави ъпдейти на Windows, дори да сте забранили това.

  5. Програмист

    като плюете скаипа какво по-хубаво сте написали вие големите разбирачи ?
    само знаете да плюете и нищо не разбирате , пълни кълвачи сте

  6. Anonymous

    Oracle, “добре изглежда” ?!?!?!?!?

    Това е най-грозната помия, която някога съм виждал в живота си. Рядко срещана грозотия.

    Джобс им го беше казал още докато беше в NeXT – “They just don’t have taste” – важи от деня, в който MS са започнали дейност, та до ден днешен.

  7. Деян

    “:)” Никога не е било леко приложението. Беше супер тромаво, бавно и бъгаво. Те сега са го пренаписали от 0-та..аз сенадявах да са го пооправили, но явно е станало още по зле. И десктоп версията е ужасна. Изобщо не искам да го ползвам но се налага. Дано умре по скоро. Даже като потърсиш “skype” в iOS стор-а и излиза рекламно предложение на “TextNow” приложението

  8. :)

    Каквото и да пипнат микромеките, все го чупят. 5 минути търсих на ***ания скайп къде гениите са скрили logoff-a. От страхотно леко и приятно приложение, го направиха тромаво и ужасно.

  9. Oracle

    Еми пробвах го …
    Какво да кажа, оставили са си ръцете.
    Добре изглежда, но само толкоз …

Коментар