H96 Pro TV Dongle – малка джаджа преобразява телевизора

Компактният H96 Pro TV Dongle има размери 10,00×8,00×4,00 см и тежи 200 грама

ТВ приставките превръщат класическия телевизор в още по-пълноценен център за домашно развлечение, с достъп до интернет и локално съдържание, както и до огромно разнообразие от приложения и забавления – игри, филми, музика, видео, и т.н. Освен в обичайните кутийки, тези устройства се предлагат и във вид на миниатюрни донгъли, които приличат на USB флашка.

H96 Pro TV Dongle е точно такава малка джаджа, но способна да преобразува телевизора и да направи преживяването много по-вълнуващо. Устройството има размери малко по-големи от тази на компютърна флашка и се поставя в HDMI порта на телевизора, а захранването става през USB порта. Донгълът се свързва към интернет безжично посредством Wi-Fi, за да пренесе света на глобалната мрежа на домашния телевизор.

H96 Pro TV Dongle прави много по-вълнуващо преживяването с телевизора

В хардуерно отношение, H96 Pro TV Dongle е доста мощно устройство. Това малко чудо стъпва на платформа Amlogic S912 с осем ядра ARM Cortex-A53 на тактова честота 2,0GHz и GPU ARM Mali-T820MP3. В допълнение, „флашката” разполага с 2GB оперативна памет RAM от тип DDR3 и още 8GB постоянна памет, с възможност за разширение до 32GB с microSD карти. Подобна конфигурация гарантира плавно и гладко възпроизвеждане на видео съдържание с качество до 4Kx2K 60 fps, благодарение и на вградените средства за хардуерно H.265 и H.264 декодиране.

Донгълът стъпва на платформа Amlogic S912 с осем ядра ARM Cortex-A53 на тактова честота 2,0GHz

Освен бърза безжична Wi-Fi връзка H96 Pro TV Dongle поддържа и Bluetooth 4.1 за обмен на файлове и синхронизация с други устройства. ТВ донгълът работи под управление на актуална версия Android 7.1.1 с достъп до необятния каталог от приложения в Google Play. Работата с устройството е удобна и лесна, с помощта на пулта за дистанционно управление, захранват от две батерии. Предвидена е и поддръжка на 5.1 Surround звук.

H96 Pro TV Dongle е устройство, достъпно за всеки потребител с цена в момента от $44,99 в глобалния онлайн магазин GearBest, която е валидна при въвеждане на купон за отстъпка GBH96PRO. Донгълъг има размери 10,00×8,00×4,00 см и тежи 200 грама. В комплекта на устройството са включени още HDMI кабел и ръководство за потребителя.