Google предложи виртуална екскурзия до МКС

Международната космическа станция отвътре (източник: Google Street View)

Любителите на космически преживявания вече могат да участват във виртуална разходка до МКС. Google, с помощта на НАСА, предложи пътешествие до Международната космическа станция посредством своята популярна услуга Street View.

Заради специфичните ограничения в космоса, не е било възможно снимките за Street View да се направят по технологията, която обикновено използва Google. Ето защо екипът на Street View е работил съвместно с експерти от космическите центрове на НАСА.

Разработена е технология, която позволява заснемане на фотографии в условия на безтегловност с помощта на обикновена огледална камера и друго оборудване на борда на Международната космическа станция.

Тома Песке, астронавт от Европейската космическа агенция, е отсял серия от кадри и ги е изпратил на Земята, където са създадени подробни панорамни изображения.

Песке прекара 6 месеца на борда на МКС в качеството на бордови инженер. Той се върна на Земята през май т.г. По време на престоя си на станцията Песке е заснел пространството на МКС специално за Street View.

Коментари по темата: „Google предложи виртуална екскурзия до МКС”

добавете коментар...

  1. до течнюз

    коментарите са написани в знак на протест срещу няколко комплексирани админа които са нонстоп на синтетика единият е на един хотспот другият е на телеком а третия дори не е админ а обикновен ***** за да им докажа че са жалки славяно мразци и опитите им да игнорират търсенето на инфо на кирилица през последните години се оказах пълен провал за тях

Коментар