Изтеглят от пазара очила за слънчево затъмнение

Броени дни преди слънчевото затъмнение Amazon изтегля евтини очила, поради несъответствие със стандартите за безопасност

Amazon, най-големият онлайн търговец в света, изтегля от пазара очила за наблюдение на слънчево затъмнение, поради съображения за безопасност.

На 21 август ще се състои поредното слънчево затъмнение, а жителите на САЩ ще могат да наблюдават пълната му фаза. В подготовката за това събитие Amazon предложи специални очила, за които се твърдеше, че ще позволят на американците да наблюдават явлението без риск за зрението им.

Броени дни преди затъмнението обаче Amazon изтегля очилата от пазара. Тестове са показали, че предлаганите от онлайн магазина очила не отговарят на стандарта за безопасност ISO 12312-2, което означава, че за зрението на потребителите има риск.

Очевидно, Amazon се опасява, че обслужвайки по не най-добрия начин подобно събитие, може да се изправи срещу угрозата от колективни искове на хиляди американци, които са рискували зрението си, ползвайки достъпните очила от онлайн магазина.

Коментар