Facebook настъпва в Европа с платформата Marketplace

Платформата Marketplace позволява на потребителите на Facebook да публикуват обяви за продажба и покупка на всякакви стоки

Социалната мрежа Facebook 14 пусна тази седмица услуагата за обяви Marketplace в 17 европейски страни, но в списъка не фигурира България, става ясно от официалното съобщение в блога на компанията.

Платформата Marketplace позволява на потребителите да публикуват обяви за продажба и покупка на всякакви стоки и ще конкурира Craigslist и Ebay. Нейните услуги вече са достъпни в Австрия, Белгия, Унгария, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Франция, Финландия, Швейцария, Швеция и Чехия.

Потребителите на Marketplace могат да разглеждат профилите на продавачите и купувачите и да се информират кога са регистрирани във Facebook. В ролята на търговец или купувач може да влезе всеки потребител на социалната мрежа.

Marketplace стартира през есента на миналата година в седем държави – САЩ, Австралия, Канада, Чили, Мексико, Нова Зеландия и Великобритания. Аудиторията на новата услуга постоянно се разраства, като през май т.г. потребителите в САЩ са публикували обяви за над 18 млн. продукта.

Коментари по темата: „Facebook настъпва в Европа с платформата Marketplace”

добавете коментар...

  1. ха

    Ф са алчни животни – ще добавят и още страни, като за момента са се насочили само към по-сочните парчета!!!

  2. Радев глупака

    защо мутроландия е изпусната от фейсбук? защото е …мутроландия.

Коментар