Всички мерцедеси скоро и с електрически версии

Към 2022 г. всички модели Mercedes-Benz ще имат напълно електрически или хибридни версии

Немският концерн Daimler огласи плановете си за преход към електрифицирани автомобили. На среща с инвеститори в Зинделфинген топ мениджърът Дитер Зетше заяви, че до 2022 г. всички модели с марката Mercedes-Benz ще имат напълно електрически или хибридни модификации.

В близките пет години Daimler планира да пусне на пазара най-малко 50 модела с електрически мотори, предаде Ройтерс. В допълнение, компанията обяви нова програма Fit for Leadership 4.0 за намаляване на разходите с 4 млрд. евро.

Планът на Daimler се оценява от анализаторите като твърде амбициозен, тъй като електрическите коли носят по-малък марж на печалбата от традиционите автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ).

Електрическите транспортни средства ще бъдат по-нерентабилни, най-малкото в началото на своя жизнен цикъл, но Daimler вярва, че може да изпълни поставената цел, коментира финансовият директор на компанията Франк Линденберг.

Ако новите електрически машини имат двойно по-малък марж в сравнение с ДВГ колите, това очевидно ще окаже силен натиск върху рентабилността на Daimler, но както досега, компанията ще се стреми към 10-процентна печалба от продажбите, допълва Линденберг.

Коментари по темата: „Всички мерцедеси скоро и с електрически версии”

добавете коментар...

  1. кольу

    малко след дъжд качулка работата тука!… 🙂

Коментар