Jaguar пуска състезателна серия електрически I-PACE

До 20 състезателни електрически автомобила I-PACE ще излязат на старта в 10 надпревари на FIA в големи градове като Хонконг, Париж, Сао Паоло и Ню Йорк

Jaguar създаде първите в света състезателни серийни електрически автомобили, след като миналата година стана и първият премиум производител, влязъл в шампионата Formula E на FIA.

Новата електрическа серия Jaguar I-PACE eTROPHY дава шанс на състезателите да се изявят на световната сцена в моторния спорт с нулеви емисии. Шампионатът Formula E на FIA ще се състои в същите уикенди, по същите градски трасета, считано от края на 2018 г., и ще подкрепи излизането на пазара на Jaguar I-PACE – иновативен петместен спортен електрически автомобил.

До 20 състезателни електрически автомобила I-PACE ще излязат на старта в 10 надпревари на FIA в големи градове като Хонконг, Париж, Сао Паоло и Ню Йорк. Новината потвърждава ангажимента на Jaguar Land Rover в посока електрификация – от 2020 г. всички нови моделни гами на компанията ще бъдат електрифицирани с хибридна или изцяло електрическа технология.

Състезателните автомобили ще бъдат произведени от Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) в Уоруикшир, Великобритания. Те ще се базират на първия електрически автомобил на Jaguar – мощния SUV I-PACE, който ще се появи по улиците в края на 2018 г.

Коментари по темата: „Jaguar пуска състезателна серия електрически I-PACE”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    брей, че потръгнаха ел. мобилите!? no conspiracy at all!!!

Коментар