Surface Pro ноутбук идва с LTE модем

Линията ноутбуци Surface скоро ще се обогати с LTE модел

Microsoft ще пусне официално нова версия на ноутбука си Surface Pro, оборудван с LTE модем, в края на октомври, за когато е насрочена голяма пресконференция Future Decoded в Лондон.

Но един британски онлайн магазин, Misco, вече подготви страница за Microsoft Surface Pro LTE на своя сайт и дори приема предварителни поръчки за ноутбука. Все още моделът не е наличен за доставки.

Очакваната цена на Surface Pro с вграден LTE модем ще бъде с около $150 по-висока от варианта само с безжичен Wi-Fi модул. Новият ноутбук на Microsoft ще излезе на пазара през декември т.г.

Купувачите ще имат избор на конфигурации с процесор Intel Core i5, дисплей с диагонал 12,3 инча, 8GB оперативна памет и SSD с капацитет 256 GB, става ясно от предварителните информации.

Microsoft пусна моделите Surface Laptop и Surface Pro през май т.г по целия свят. Докато Surface Laptop се позиционира като конкурент на епълския MacBook, Surface Pro се изправя срещу таблета iPad Pro.

Surface Pro може да работи до 13,5 часа на батерия, има сензорен екран и присъединяема клавиатура. Устройството се доставя с предварително инсталирана операционна система Windows 10 Pro.

Коментар