Tanix TX9 Pro TV Box – гладко изживяване с резолюция до 4К

Tanix TX9 Pro TV Box пренася забавленията от интернет на екрана на домашния телевизор

Последните модели телевизионни приставки, или т.нар. ТВ кутии (TV Box), идват с мощен хардуер, който гарантира гладко ТВ изживяване с видео и игри. Поддръжката на 4К резолюция се счита за задължителна характеристика, както и видео декодирането по стандарти като H.265 и HD MPEG4.

Новата приставка Tanix TX9 Pro TV Box разчита на осемядрена процесорна платформа Amlogic S912 на база 64-битов ARM Cortex-A53 CPU на тактова честота 2.0GHz и графичен блок ARM Mali-T820MP3 GPU. Налични са 3GB оперативна памет (RAM) и 32GB постоянна флаш памет с възможност за разширение с microSD карти памет до 128 GB.

Tanix TX9 Pro TV Box поддържа видео възпроизвеждане с резолюция до 4К

С подобен хардуер, приставката осигурява гладко възпроизвеждане на видео от интернет и игри на големия екран на телевизора. Устройството има достатъчен ресурс за поддръжка на съдържание с резолюция 4K, която е 4 пъти по-голяма от масово разпространената Full HD, така че всеки детайл от изображението да се вижда с пределна яснота.

Tanix TX9 Pro TV Box се свързва към телевизора по обичайния начин – с HDMI кабел, а достъпът до интернет става през вградения двубандов Wi-Fi модул (2.4G и 5.8G) или жично, за което е предвиден RJ45 LAN порт със скорост 1000 Mbps. Наличен е също безжичен Bluetooth 4.1 модул за лесно свързване на съвместими устройства като слушалки и говорители.

Tanix TX9 Pro TV Box е сред малкото устройства от тази категория с екранче на предния панел

Приставката се управлява с включеното в комплекта дистанционно, но за още по-голямо удобство можете да свържете към нея мишка и дори клавиатура, благодарение на наличните два USB порта. Така се получава едно мини компютърче под управление на Android и с комфорта на големия ТВ екран или съвременен монитор с HDMI интерфейс.

Tanix TX9 Pro TV Box поддържа всички популярни аудио и видео формати, като може да декодира хардуерно H.263, H.264, H.265 и HD MPEG4. Можете да свържете към устройството качествено 5.1 Surround аудио оборудване през предвидения за тази цел SPDIF интерфейс. Осигурена е също DLNA и Miracast функционалност за показване на съдържанието от смартфони и таблети на телевизора.

Tanix TX9 Pro TV Box улеснява показването на картина от смартфона на телевизора

Устройството работи под управление на актуална операционна система Android 7.1, с достъп до приложенията в онлайн магазина Google Play. Цената на Tanix TX9 Pro TV Box в момента е $59,99 (при регулярна цена от $71,51) в онлайн магазина GearBest.com след въвеждане на код GBTX9P. Приставката има размери 10,20×10,20×2,20 см и тежи 168 грама, а в комплекта са включени още пулт за дистанционно управление, захранващ адаптер и HDMI кабел.