SpaceX започва колонизация на Марс през 2024 г.

Най-малко две товарни мисии до Марс планира SpaceX в близките няколко години, съобщи изпълнителният директор на компанията Илон Мъск по време на Международния конгрес по астронавтика в Австралия.

За целта ще бъде използвана новата ракета-носител BFR, която се разработва в момента. Освен астронавти и заселници на Червената планета, BFR ще превозва и хора до всяка точка на Земята за по-малко от час, обяви Илон Мъск. Ракетата е дълга 106 метра, има диаметър 9 метра и може да носи полезен товар 150 тона.

SpaceX планира в най-скоро време да започне изграждане на инфраструктура за първите заселници на Марс, които ще пристигнат на планетата с два пилотируеми кораба още през 2024 г.

Необходимото оборудване, материали и други товари ще бъдат транспортирани до Марс с два отделни кораба, които ще се приземят на Червената планета през същата година.

Първите заселници трябва да подготвят базата за бъдещите колонизатори, които ще я развият още повече, формирайки същевременно своя нов дом, предвиждат близките космически планове на Илон Мъск и неговата компания SpaceX.

Коментари по темата: „SpaceX започва колонизация на Марс през 2024 г.”

добавете коментар...

  1. Mitre le

    da si doidem na dumata tolkowa godini luji i burtweji ot nasa ruskosmos esa izwunzemni formi najivot turseli alabalaportokala KOLONIZIRANE NA MARS LUNA ZA POLEZNI IZKOPAEMI

  2. ха

    Доставка същата година… Откъде е сигурен, че мисията с доставката няма да се провали? Да не се окаже колонизаторите да пристигнат успешно, но да нямат какво да ядат?

  3. Астронафт

    СпасеХикс, освен на земята, скоро и на марс…
    Спасе, Спасе, докъде те докараха…?

Коментар