AV-TEST: Kaspersky е най-добър антивирус за Windows 7

Ново изследване на AV-TEST потвърждава ефективността на антивируса Kaspersky за бизнес потребителите на Windows 7

Windows 7 продължава да работи на над 45% от десктоп компютрите в света, вкл. в много компании, които все още се въздържат от преход към Windows 10, поради сложността на миграцията към новата операционна система. Това прави сигурността на редица бизнес системи ключов въпрос.

Ново изследване на независимата организация AV-TEST оценява ефективността на антивирусните решения за 64-битовата Windows 7 SP1. Няма изненади в крайните оценки на специалистите – начело отново е Kaspersky, разработен от руската компания за сигурност Лаборатория Касперски, която напоследък се сблъска със сериозни проблеми в САЩ.

Kaspersky оглавява рейтинга на AV-TEST, събирайки максимума от 18 точки в тестовете за ефективност на защитата, производителност и лекота на използване. Това означава, че руският антивирус минава безпроблемно всеки от трите теста.

Много добре се справя и корпоративното решение на Bitdefender, което събира общо 17,7 точки, изоставайки малко от Kasperski, в резултат на по-ниската си оценка – 5,5 точки в теста за използваемост.

По-надолу следват Symantec, Sophos и Seqrite, които получават по 17 точки. Всеки от трите продукта губи по 0,5 точки в тестовете за производителност и използваемост, но се представя отлично в теста за защита.

Kaspersky оглавява рейтинга на AV-TEST, събирайки максимума от 18 точки в трите теста

На последно място в класацията е антивирусът на Microsoft, който набира скромните 14 точки – по 5 точки за производителност и защита и само 4 за използваемост. Този резултат повдига за пореден път въпроса за нуждата от външно антивирусно решение за защита на корпоративните системи, които все още работят под Windows 7.

Microsoft ще прекрати поддръжката на Windows 7 през януари 2020 г., така че организациите, които все още ползват тази операционна система, е време да планират миграция към по-нова версия, за да подсигурят компютрите си, дори и на не ползват външно решение.

Коментари по темата: „AV-TEST: Kaspersky е най-добър антивирус за Windows 7”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Редовно правя тестове на интернет секюрити издания на различни фирми. Единстъвените, които до сега са ми спирали всичко на 100% са Касперски и Симантек. Но Симантек е малко тежичка и не върви добре с тежки прложения и не е добра за геймъри. Иначе за офис е перфектна. Касперски ми допада най – много.

  2. Smith

    И аз намирам Bitdefender за правилният избор, а и имат безплатна версия с кошмарно бърз респонс при фишинг и всекви гнусотии – и говоря не само вируси!

  3. Saevar

    Добър е да, но е мноого тежък, БитДефендер е къде къде по-лек и е еднакво ефективен като Касперски.

Коментар