СофтУни стартира новата учебна година

Софтуерният университет официално обяви старта на новата учебна година, в присъствието  на президента Румен Радев

България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си, заяви президентът Румен Радев на официалното откриване на новата учебна година в Софтуерния университет.

„През последните години ръстът на печалбата в този сектор на икономиката вече отива на 250% на година. Това са показатели, с които нито един друг сектор не може да се похвали, защото тук е въвлечен големият интелектуален потенциал на младите българи“, допълни Радев.

По неговите думи, чрез сътрудничеството с водещи софтуерни фирми в страната университетът дава шанс на студентите бързо да намерят успешна реализация. Според проучвания на университета, 92% от завършилите започват работа в ИТ сектора.

Вчера СофтУни обяви нова инициатива за безплатно обучение по програмиране в 37 града в страната. „Точно в този момент, когато се извършва една гигантска трансформация в целия свят на трудовата заетост на младите хора и изчезват цели професии, тук се намира социалната перспектива младите хора да се насочват в една динамична професия, която определя правилата не само на бизнеса, но и на общественото развитие“, каза по този повод Румен Радев.

Според него, участието на множество общини и фирми от бранша, както и на хора в по-зряла възраст в обученията показва, че идеята е навременна и необходима за обществото.

Коментар