MakeHuman – създава човешки 3D модели

Израженията на лицето се отворени широко за манипулации с инструментите на MakeHuman

Програмата MakeHuman ще ви помогне да създавате триизмерни човешки модели с различни физически характеристики, които могат да се интегрират в игри и анимации.

Създаването на 3D модели, особено на хора, е доста трудна задача, ако не разполагате с подходящи инструменти за тази цел. MakeHuman е точно такъв инструмент.

Инсталацията на софтуера отнема по-дълго време, поради многото текстури, плъгини и допълнителни елементи, необходими за дизайна. Но интерфейсът на програмата е лесен за усвояване, с добре организирани функции в съответните раздели.

Сравнително лесно и с минимални усилия можете да изграждате триизмерни модели, както и да зареждате от наличните къстъмизации. Можете да детайлизирате моделите на всички нива – от по-общи характеристики като пол, възраст, тегло или височина до най-малките детайли като характеристиките на веждите.

Що се отнася до дрехите, MakeHuman предлага някои базови елементи, които могат да се добавят към дизайна, докато израженията на лицето се отворени широко за манипулации. Така например, само за устата на модела са достъпни над десет различни мимики.

Предвидени са също възможности за по-удобно разглеждане на моделите. Два бързи бутона дават по-близък поглед до лицето или намаляване за цялостна гледка. MakeHuman поддържа експортиране във формати OBJ, STL, MHX и DAE, които могат да се зареждат в програми за дизайн като Collada и Blender.

Даунлоуд: MakeHuman

Коментари по темата: „MakeHuman – създава човешки 3D модели”

добавете коментар...

  1. :о)

    Това ми напомня как си правех играчи на FIFA още преди 10 години…смех с една дума 😉

  2. ха

    Интересно, дали ще стигнат до направата на фотореалистични модели.

Коментар