SimLab Composer – софтуер за 3D моделиране

SimLab Composer има интуитивен интерфейс, с много инструменти и функции
(екранни снимки: SimLab Composer)

SimLab Composer е приложение за създаване на 3D модели и извършване на всякакъв вид промени в тях. Има интуитивен интерфейс, с много инструменти под ръка и функции, които бихте могли да използвате, включително опции за анимация и текстура.

Приложението отнема известно време за инсталиране, защото се предлага с много комплексни инструменти и функции. Ще трябва да извършите настройка, преди да можете да използвате софтуера.

Първото нещо, което трябва да направите след стартирането на SimLab Composer, е да изберете типа проект, върху който бихте искали да работите. Можете да създадете 2D място, отворена или празна сцена.

Демо версията на SimLab Composer се предлага с някои примери, които ще ви позволят да видите как работи приложението, преди да създадете нови проекти.

Можете да заредите .sim файлове от вашето устройство и да започнете да правите промени в тях. SimLab Composer ви позволява да завъртате обекти, за да разгледате всяка тяхна страна. Можете да избирате различни основни форми като конуси, кутии, пирамиди, цилиндри, да ги добавяте и редактирате с помощта на множество инструменти.

SimLab Composer позволява превключване между паралелен и перспективен изглед, както и активиране на изглед от камера. Приложението включва функции за избор на материали, настройка на яркостта на изображението и добавяне на текст.

Можете да създадете равнинни сечения и да променяте атрибути, като местоположение, ориентация, мащаб и други. Има и опция за настройка на текстурни координати и промяна на състоянието на сцената.

SimLab Composer предлага анимационен раздел и такъв, който позволява визуализация. Интериорът на обектите също може да бъде променен, като са налични функции за симулация и автоматизация.

Когато приключите с работата върху вашия проект, просто го запишете на устройството си или го експортирайте в различни формати. Като цяло, SimLab Composer е полезен софтуер с много функции за 3D моделиране.

Даунлоуд: SimLab Composer

Коментари по темата: „SimLab Composer – софтуер за 3D моделиране”

добавете коментар...

  1. fg

    има open-source Blender и FreeCAD

Коментар