Електрическо офроуд возило вдига летвата при всъдеходите

Нов електрически UTV със задвижване от Zero е в процес на изграждане от Polaris
(снимка: Polaris / YouTube)

Миналата година производителят Polaris сключи сделка със Zero Motorcycles, като така си осигури ексклузивни права за използване на доказаното задвижване на Zero в своите офроуд превозни средства и моторни шейни през следващите 10 години. И изглежда, че първият автомобил, произлязъл от това сътрудничество, вече е факт: пълноразмерен, напълно електрически Ranger UTV, който трябва да дебютира в края на годината.

Polaris вече има електрическо возило в своето портфолио: доста скромния Ranger EV с 2 места и 30 конски сили. Но след сдружаването със Zero идва ред на по-мощни електрически задвижвания, включително мотора ZF75-10 с неговите 110 конски сили и въртящ момент от 190 Нм.

Не са много предложенията за изцяло електрифицирани офроуд превозни средства на пазара. Появата на това ново предложение обещава скоро и в тази област да се разгори конкуренцията по ниво на възможности, издръжливост и производителност, отбелязва Newatlas.

Може би няма да са доволни само любителите на страховитото ръмжене при газене през тресавища и кал, но за сметка на това се очаква фермерите и работещите по трудни терени да оценяват високо тихия начин на движение на електрическия всъдеход. Машината може да се зареди за една нощ, а поддръжката е минимална.

Новият електрически Ranger все още е в процес на разработка, като пускането му е планирано за края на декември, а доставките ще започват през 2022 г. и навярно затова информацията за останалите спецификации на всъдехода е оскъдна към момента.

Коментари по темата: „Електрическо офроуд возило вдига летвата при всъдеходите”

добавете коментар...

  1. :o)

    но за сметка на това се очаква фермерите и работещите по трудни терени да оценяват високо тихия начин на движение на електрическия всъдеход.

    бухахахахахаха сетих се за вица – какво е общото между електромобила и диарията?
    Ами и при двете си притеснен дали ще стигнеш до вкъщи…

Коментар