RDS-Knight – подсигурява отдалечения достъп

RDS-Knight включва няколко модула за защита и управление

Програмата RDS-Knight предпазва от хакване при отдалечени десктоп сесии, като филтрира връзките, а освен това управлява работните часове и защитава от т.нар. „brute-force” атаки.

RDS-Knight включва различни модули, които работят заедно за превенция, защита и борба с киберзаплахите. По подразбиране, РС-то е конфигурирано да разрешава връзки от всяко място по света. RDS-Knight може да филтрира локациите според потребителските предпочитания.

Нещо повече, програмата може да наложи ограничения и на индивидуални потребители или на цели групи. Настройките позволяват оторизиране или блокиране на потребители в различни периоди от деня, според предпочитанията.

RDS-Knight поддържа три нива на сигурност. Режимът Kiosk предлага най-голям брой ограничения, Secured Desktop ограничава само преглеждането на сървърни ресурси по време на RDP сесия, а третото ниво е подразбиращият се Windows модел за сигурност.

Като отделна Windows услуга работи RDP Defender, предназначен да защитава хост РС-то. Тази услуга постоянно следи компютърната активност и блокира опити за връзки от IP адреси от черния списък или от компютри, които са регистрирали последователни неуспешни опити за влизане.

Както може да се очаква, RDS-Knight поддържа съставяне и на бял списък с адреси. В него потребителите могат да добавят множество IP адреси, за които за убедени, че са сигурни.

Даунлоуд: RDS-Knight

Коментари по темата: „RDS-Knight – подсигурява отдалечения достъп”

добавете коментар...

  1. Юли

    Моля автора на статията да уточни как се казва програмата: DS-Knight или RDS-Knight.

Коментар