Distant Desktop – управлява отдалечени компютри

Distant Desktop e един от най-лесните начини за отдалечен достъп до компютър
(екранна снимка: Distant Desktop)

В резултат на пандемията отдалечената работа стана новото нормално, а разработчиците на софтуер побързаха да предложат удобни решения за отдалечен достъп. Приложенията за дистанционно управление не само позволяват на всеки да получи достъп до централизирани ресурси от разстояние, но също така са идеални за сесии за отстраняване на неизправности и оказване на техническа помощ.

С внушителното име Distant Desktop (отдалечен десктоп), това приложение ви позволява да управлявате дистанционно всеки компютър, където и да сте. С такъв практичен инструмент можете да преодолеете географските бариери и да получите незабавен достъп до ресурси, независимо къде се намирате.

Не се налага да преминавате през сложни настройки на отдалечения десктоп. Всъщност, разработчиците на Distant Desktop са създали едно от най-простите приложения за управление на отдалечен десктоп. Но имайте предвид, че приложението трябва да бъде стартирано както на локалния, така и на отдалечения компютър, за да работи нормално.

При стартиране на програмата се показва малък прозорец с идентификатор и парола. Уникалните идентификационни данни се генерират автоматично за локалния компютър и трябва да бъдат споделени с отдалечения компютър, за да получите разрешение за отдалечен достъп.

Като алтернатива можете да натиснете бутона „Свързване…”  (Connect…) и да въведете идентификационните данни, предоставени от потребителя на целевия компютър. След добавяне на приложението като изключение на защитната стена и в двата края на връзката, се инициира отдалечената сесия. Можете да стартирате една или няколко връзки едновременно и всяка се показва в нов раздел.

Работата с програмата е много лесна. Показва се отдалеченият десктоп, който ви позволява да взаимодействате с всички елементи така, сякаш сте пред целевия компютър. В същото време контролираният компютър може да види броя на отдалечените връзки.

Споделянето на файлове от единия компютър на другия е безпроблемно. Можете да изпратите файл на локалния компютър или да изпратите заявка за споделяне до отдалечения хост.

Вграденият чат ви позволява да общувате с другия компютър в писмен вид, но имайте предвид, че можете също да запишете аудио съобщение и да го изпратите.

Distant Desktop предлага един от най-лесните начини за отдалечен достъп до компютър, без да се налага да преминавате през инсталационен процес. Освен споделянето на файлове и интегрирания чат, едно от важните му предимства е поддръжката на множество едновременни връзки от двата края.

От друга страна, в така наречения демо режим, входящите връзки са разрешени, докато дистанционното управление на локалния компютър е ограничено. Това прави Distant Desktop идеален за онлайн уроци и презентации.

Даунлоуд: Distant Desktop

Коментар