Екзоскелет помага при сглобяване на Ford

Екзоскелетът EksoVest помага на работниците на Ford при повдигане и задържане на предмети с тегло от 2,3 до 6,8 кг на всяка ръка

Ford тества уникална разработка в своите производствени линии за автомобили. Специален екзоскелет, наречен EksoVest, улеснява изпълнението на операциите, при които ръцете са подвигат над главата.

Екзоскелетът е съвместен проект на Ford и компанията Ekso Bionics и може да се ползва от хора с ръст от 152 до 193 см. Специалният костюм помага на работниците при повдигане и задържане на предмети с тегло от 2,3 до 6,8 кг на всяка ръка.

Разработчиците уверяват, че EksoVest не ограничава движенията на работниците, а с малкото си тегло и компактна конструкция може да се ползва комфортно продължително време. В момента екзоскелетът минава изпитания на две линии за асемблиране на Ford в САЩ, а по-късно ще започнат тестове в Европа и Южна Америка.

Повтарящите се операции, изпълнявани от работниците, водят до умора и повишават риска от травми, отбелязва Ford. Екзоскелетът е призван да реши тези проблеми. Наред с това компанията внедрява и други иновативни технологии – например очила с допълнена реалност Microsoft HoloLens при проектиране на дизайна на нови модели автомобили.

Коментари по темата: „Екзоскелет помага при сглобяване на Ford”

добавете коментар...

  1. :о)

    филма Elysium наближава със страшна сила 🙂

Коментар