Toyota пусна роботче Kirobo Mini

Kirobo Mini се побира в човешка длан с височина от само 10 см в седнало положение

Компактен и симпатичен Kirobo Mini е новото попълнение в продуктовата гама на Toyota Motor Corp. Роботчето вече се продава в автомобилните салони на компанията в Япония на цена от 42 984 йени (около 325 евро).

Kirobo Mini е миниатюрен комуникационен партньор за ежедневно общуване. Той се събира в дланта на ръката и е висок само 10 см в седнало положение. Kirobo обръща главата си към говорещия и се включва в непринуден разговор, движи главата и ръцете си, прави жестове.

Широката гама от жестове и способности за разговор на Kiboro Mini се постига главно чрез Bluetooth свързване към смартфони със специално разработено приложение. Вградената камера позволява на роботчето да разпознава изражението на човека, неговите емоции и да приспособи начина си на говорене и движение.

Kirobo Mini може да разговаря също и на базата на информация, извлечена от автомобила или дома. Потребителите могат да споделят своя опит и преживяване с комуникационния си партньор Kirobo Mini на специално създадения за целта сайт With Kirobo Mini Friend Park.

Предварителните продажби на Kirobo Mini започнаха още през май т.г. при избрани дилъри в Токио и префектура Аичи. Те бяха насочени към клиенти, които са привързани към иновациите. Kiboro Mini е създаден в рамките на проекта Toyota Heart, който цели да развие взаимодействието между човек и машина в различен от автомобилите формат.

Коментар