Nissan пуска безпилотни таксита в Япония през 2020 г.

Безпилотното такси на Nissan и DeNA ще се базира на електромобили Leaf

Съвместен проект на Nissan Motor и DeNA предвижда пускане на услуга за безпилотни таксита с бранда Easy Ride. Тя ще стане достъпна в Япония още през 2020 година, съобщиха от автомобилната компания.

Партньорите в проекта обединяват технологиите за автомобили на Nissan с опита на DeNA в сферата на мобилните приложения и услугите. От едно мобилно приложение потребителите на Easy Ride ще извършват всичко необходимо за ползване на услугата – от поръчката на такси, през уточняване на маршрута до плащането.

Иновативната услуга ще поддържа няколко езика и система за отдалечен мониторинг с цел обезпечаване на сигурността на клиентите. Двете компании вече са провели редица изпитания, а напролет ще преминат към по-сложни и мащабни тестове по пътищата за общо ползване, по-конкретно – през март в град Йокохама.

В сайта на проекта Easy Ride е посочена 2020 година като срок за пускане на услугата. Показан е електромобил Leaf от първо поколение, но се предполага, че Easy Ride ще стартира с машини от второ поколение, които бяха представени тази година.

Коментар