Атанас Темелков е новият председател на ДАЕУ

Новият председател на ДАЕУ Атанас Темелков е възпитаник на Висшето военно училище в Шумен и Военната академия „Георги Стойков Раковски”

Атанас Темелков е новият председател на Държавната агенция „Електронно управление” (ДАЕУ), считано от днес, 15 януари. Досегашният главен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който бе определен от Министерския съвет за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

62-годишният Темелков е възпитаник на Висшето военно училище в Шумен и Военната академия „Георги Стойков Раковски” по специалност автоматизация на управлението. Заемал е ръководни длъжности в Българската армия и Министерство на отбраната, вкл. в Главно управление „Комуникационни и информационни системи” (КИС) в Генералния щаб.

От 2011 г. до 2016 г. Темелков е заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. През декември 2016 г. става главен секретар на Държавна агенция „Електронно управление”.

Темелков е ръководил екипи за разработване на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и др.

Участвал е в международни работни групи и учения на НАТО и ЕС, в Борда на директорите по КИС на НАТО и други. С Решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 г. е определен за председател на Държавната агенция „Електронно управление”, считано от 15 януари 2018 г.

Коментари по темата: „Атанас Темелков е новият председател на ДАЕУ”

добавете коментар...

  1. Никола Попов

    добре де ние ли сме най големите балъци на тоя света?!! значи правят нова държавна агенция, спускат едно поставено лице замесено в изборни манипулации, което си бие камшика след една година, в която иначе бяха приказки до небесата как ще правим електронно управление и как ще стигнем нивото на развитите европейски държави. Назначават на неговото място дядо му, на който сигурно секретарката му включва компютъра. Нищо лично спрямо човека, но не може хора по възрастни от създаването на компютъра с военно образование да изграждат електронно управление. От главен секретар послушник за награда председател…. очевидно държавните длъжности вече нямат никаква стойност…а ние наистина сме най големите тъпаци, защото толерираме подобни назначения! Още 5 милиарда ще изтекат и пак няма никакво електронно управление да видим.

Коментар