България може да бъде лидер в блокчейн образованието

Светлин Наков вижда огромен шанс за България в сферата на блокчейн образованието

България има голям шанс да се позиционира като световен лидер в блокчейн образованието, смята Светлин Наков, съосновател на Софтуерния университет (СофтУни).

„Търся топ 30 на най-читавите технологични трейнъри в България, за да ги специализирам в блокчейн разработката и да обучаваме целия свят”, обяви Светлин Наков на страницата си във Фейсбук.

СофтУни разполага със сериозен бюджет за този проект и кратки срокове за реализация, поради което се търсят само много опитни специалисти, с отлични софтуерни умения и лекторски талант. „Можем да плащаме двойно на типичното за съответното техническо ниво”, подчертава Наков.

По неговите думи, СофтУни разработва учебно съдържание на доста добро ниво. От трейнърите се изисква да научат блокчейн и да преподават материята в София и по света. Курсовете ще са 4-6 седмици целодневно, по няколко в годината.

„Това е голям шанс за България да се позиционира като световен лидер в блокчейн образованието и да се приближи към голямата ми мечта: да станем Силициевата долина на Европа”, казва Светлин Наков.

Коментар