Излизат Multi-Gig Ethernet чипове за автономни коли

Линията AQcelerate включва контролери и интерфейси на физическо ниво

Компанията Aquantia, специализирана в решенията Multi-Gigabit Ethernet, пусна на пазара нови чипове, предназначени за използване в платформи за самоуправляеми автомобили и други превозни средства.

Търсенето на подобни компоненти нараства напоследък, поради бързото развитие на информационно-развлекателните системи, както и на технологиите за самоуправление на автомобилите, които се нуждаят от високоскоростни бордови връзки.

Новите чипове на Aquantia са способни да предават интензивни потоци от данни между датчици, вкл. камери, и процесори, като така обезпечават своевременното взимане на критично важни решения, необходими за безопасно движение на самоуправляемите автомобили.

Линията AQcelerate включва контролери и интерфейси на физическо ниво. И трите чипа поддържат предаване на данни със скорост до 10GbE.

Така например, AQV107 представлява интерфейс на физическо ниво Multi-Gig PHY, докато AQVC100 реализира функция на контролер за достъп с интерфейс PCIe Multi-Gig MAC. Чипът AQVC107 пък се явява контролер за достъп с интегриран интерфейс PCIe Multi-Gig MAC+PHY.

Коментар