eBay очаква бум от нови онлайн търговци у нас

Началото на годината е период за започване на нови начинания, а това важи в пълна сила и за стартирането на онлайн бизнес. Януари и февруари са месеците с най-много регистрации в eBay, съобщиха от платформата за онлайн търговия.

Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно по близо 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност в онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева.

По данни на eBay, най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са електроника, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност. Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92 000 артикула.

Новодошлите в платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Някои от най-успешните нови търговци на платформата са осъществили продажби в 59 чужди държави.

Интересен факт е, че пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 ч. местно време, но само 5% от тях са направени през мобилно устройство, съгласно данните на еBay. От компанията очакват бум на новите онлайн бизнеси тази година.

Платформата отваря възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа, посочи Иля Кретов, генерален директор на eBay, отговарящ за новите европейски пазари.

Всеки може да регистрира продукти безплатно, само за няколко минути, и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят. „Днес виждаме колко успешни са нашите търговци, чиито обороти растат десетократно в рамките на една година”, каза Кретов.

Коментари по темата: „eBay очаква бум от нови онлайн търговци у нас”

добавете коментар...

  1. #сапиенс

    да си очакват, с тяхните кожодерни такси, аз трябва да продам нещо на 250% печалба отгоре, че да остане и нещо за мен! фак оф, има си кварталните olx и bazar и форуми! ПРЕДПОЧИТАМ!

Коментар