Обновена HP Z4 идва с по-мощни процесори и графика

Работната станция HP Z4 вече ще поддържа процесори Xeon W или Core X заедно с двойна екстремна графика

HP подсилва своите най-продавани мощни работни станции Z4 с възможност за избор между Intel Xeon W или Core X процесори и поддръжка на двойна екстремна графика, стана ясно на SolidWorks World 2018.

Обновената работна станция HP Z4, заедно с хедсет HP Windows Mixed Reality и последните решения за виртуална реалност ще трансформират начина, по който се развиват продуктите в различните индустрии, посочиха от американската компания.

HP Z4 е предназначена за проектиране, симулация, обработка на видео файлове и виртуална реалност. Работните станции от серията поддържат двойни процесорни конфигурации, с множество CPU ядра.

Освен с процесори Intel Xeon W, работната станция Z4 може да бъде конфигурирана и с процесори Intel Core X с до 18 ядра и до два екстремни графични процесора за дизайн, симулации или визуализации.

HP представи още HP Windows Mixed Reality Headset – Professional Edition. Този VR хедсет поддържа резолюция 1440×1440 за всяко око и честота на обновяване до 90Hz. Потребителите получават шест степени на свобода, безрамков дизайн и включени безжични контролери за движение.

Хедсетът идва с лесни за поддръжка, подменяеми подложки за лице. Предвидени са също двойно подплатена лента за глава, лесен бутон за настройки и дисплей с предно окачване за преживяване за един или повече потребители.

HP обяви също HP VR Launch Kit за Unreal Engine. Комплектът ускорява VR разработките чрез визуализация на дизайна и като позволява на потребителите бързо да определят оптимални компютърни конфигурации, пестейки време. HP VR Launch Kit се явява набор от инструменти, базиран на Unreal Engine и разработен за бизнеса от HP, Intel и Epic Games.

Работната станция HP Z4 с процесор Intel Core X ще бъде налична в Европа през март на цена от €1500. Моделът HP Z4 с процесор Intel Xeon излиза на европейския пазар също през март на цена от €2000. HP Windows Mixed Reality HMD – Professional Edition се очаква да бъде в наличност в Европа през април на цена от €550.

Коментар