Facebook финансира с 10 млн. долара лидери на общности

Повече от 300 лидери на общности от цяла Европа се събраха днес в Лондон, на форум на Facebook

Facebook обяви нова програма за развитие на лидерските умения на администраторите на онлайн общности – Facebook Community Leadership – по време на голям европейски форум на социалната мрежа днес в Лондон.

В рамките на глобалната инициатива Facebook инвестира в хората, изграждащи онлайн общности в социалната мрежа. Става въпрос за 10 милиона долара в стипендии и субсидии за хора, които създават и управляват общности.

Междувременно, компанията представи нови инструменти за управление на групи и страници. Facebook обяви също, че разширява инженерния си екип в Лондон, който се грижи основно за разработването на технологии, които дават сигурност на потребителите на платформата.

Повече от 300 лидери на общности от цяла Европа се събраха днес в Лондон – от група на Незрящи ветерани в Обединеното кралство през организации, предоставящи практическа и емоционална подкрепа на тях и техните семейства. Лидерите на общности споделят, че с допълнителна подкрепа от страна на Facebook биха могли да имат по-голямо позитивно влияние върху обществото.

Програмата на Facebook включва стипендиантски възможности, предлагащи обучения, подкрепа и финансиране за лидерите на общности по целия свят. До 5 лидери ще бъдат избрани за администратори на място във Facebook и финансирани с до 1 милион долара, за да изпълнят предложените инициативи.

Общо до 100 администратори ще бъдат избрани за стипендианти и ще получат субсидии до 50 000 долара, за да реализират инициативите си. Предвиждат се и семинари на лидерите на общности, с възможност да се срещат на живо и да си сътрудничат.

Коментар