Шкафове без дръжки и 3D стени са новият интериор

3D стени, подове и тавани, променящи тотално визията на дома, показва изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора” в Международен панаир Пловдив.

Мебели без дръжки, 3D стени и паркет с вид на камък са част от експонатите, които впечатлиха посетителите на първото издание на изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора” в Международен панаир Пловдив.

Над 30 фирми показват широк спектър изделия, с които се осъществяват модерни концепции за оформянето на вътрешни пространства. Сред интересните експонати са кухненските шкафове без дръжки, които  се отварят и затварят с електрически или механични системи. Това е новата мода в кухнята, обясниха от фирмата изложител.

Мебелите са основна тема в „Дибла”. Впечатляващи са спалните и диваните без прави ъгли, масите и секциите от почти необработено дърво, съчетано със стъкло. Ламинираният паркет вече наподобява камък. Този ефект се постига с нова технология, благодарение на която подът изглежда така, сякаш е с луксозно  каменно покритие, но цената е доста по-ниска.

3D технологиите превръщат дома в приказно пространство, убедиха се посетителите на изложението. Подът, стените и таваните вече са с колоритна визия, създаваща усещането за по-широко пространство.

Луксозните мебели са една от „горещите точки“ в изложението за интериорен дизайн

Вниманието привличат и 3D арт панели, различни видове каменни облицовки, интериорният мъх, термодекоративните бои и мазилки. Автентична финландска къща със сауна и джакузи на дърва внася скандинавска екзотика.

„Дизайнът все повече участва в нашия начин на живот, определя средата, в която живеем, работим, почиваме и се забавляваме, а освен това е силен маркетингов инструмент”, обясни мотивите за стартиране на новото изложение Генчо Гоев, собственик на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла”, която е съорганизатор на проявата.

Коментар