Стандартизират управлението на колите със смартфон

Електронни устройства, съответстващи на спецификацията Digital Key, ще могат да се използват за отваряне и затваряне на колата, пускане на двигателя и управление на достъпа до нея с други съвместими устройства

Консорциум за свързани коли завърши разработката на предварителна версия на спецификация, която позволява използване на смартфони, умни часовници и други електронни устройства като ключ за автомобила.

Спецификацията Digital Key, дело на Car Connectivity Consortium (CCC), цели да унифицира подходите за използване на смартфона като ключ за колата и да осигури съвместимост на съществуващите решения, поясняват от браншовата организация.

За разлика от фирмените решения, приложенията на които са ограничени, стандартизарините решения на база Digital Key ще бъдат по-универсални, формирайки „екосистема” в мащабите на цялата индустрия, уверяват от CCC.

Електронните устройства, съответстващи на спецификацията Digital Key, ще могат да се използват за отваряне и затваряне на колата, пускане на двигателя и управление на достъпа до нея с други съвместими устройства.

Версия „Phase One” на спецификацията в момента преминава финален преглед и ще стане достъпна за всички членове на ССС през второто тримесечие. Сред разработчиците на стандарта са компании като Audi, BMW, Continental, Gemalto, LG, NXP, Panasonic, Qualcomm, Samsung и Volkswagen.

Като една от най-перспективните области на приложение на Digital Key се счита управлението на големите автопаркове на компании, които предоставят услуги за наем и съвместно използване на автомобили.

Коментари по темата: „Стандартизират управлението на колите със смартфон”

добавете коментар...

  1. Веско

    Кога ще я махнете тази досадна лента вляво, постоянно излиза при скролване дори и да си я скрил преди това.

Коментар