Huawei със сериозна заявка на ноутбук пазара

Huawei показа в Барселона новия си ноутбук MateBook X Pro – първия на пазара с дисплей FullView

Топ играч от бизнеса със смартфони даде сериозна заявка към пазара на ноутбуци. На Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018) Huawei показа MateBook X Pro – първия лаптоп с FullView дисплей.

Huawei MateBook X Pro e 13,9-инчов 3K преносим компютър, с изцяло нов 10-точков сензорен екран и разделителна способност 3000×2000 пиксела, настроен на съотношение 3:2, което, според компанията, е идеалният вариант за създателите на съдържание.

Стилният метален дизайн на корпуса е проектиран чрез лазерно изрязване и пясъчноструйна изработка, за да се получи ултра тънко тяло с дебелина едва 14,6 мм и тегло 1,33 кг. Ноутбукът ще се предлага в два емблематични цвята: тъмносиво и сребристо.

Huawei MateBook X Pro стъпва на мощен процесор от 8-мо поколение Intel Core i7/i5 и видеокарта Nvidia GeForce MX150 с 2GB GDDR5 памет. Ноутбукът е един от най-мощните и леки преносими компютри на пазара, подчертаха от китайския технологичен гигант.

Ноутбукът включва иновативна аудио система Dolby Atmos с персонализирани високоговорители. Батерията със стандартен капацитет от 57,4 ватчаса и ниската консумация на енергия осигуряват до 12 часа възпроизвеждане на 1080p видео, 14 часа нормална работа или до 15 часа сърфиране в уеб.

Huawei MateBook X Pro e 13,9-инчов 3K преносим компютър, със сензорен екран, настроен на съотношение 3:2

Huawei е приложил много от своите смартфон технологии в MateBook X Pro. Изобретен специално за MateBook серията, супербързият сензор за пръстови отпечатъци позволява стартиране на компютъра за 7,8 секунди след пълно изключване и за 6,6 секунди след хибернация („заспиване”).

Вградената камера е позиционирана на клавиатурата. За да я използва, потребителят трябва да я натисне за включване, като това се явява и защита при липса на активно ползване.

Многофункционалният адаптер поддържа бързо USB-C зареждане, широко използвано в смартфоните, което означава, че потребителите трябва да носят само едно зарядно устройство.

Разчитайки на високоскоростен транспортен протокол, технологията Huawei Share позволява на потребителите лесно да споделят снимки и файлове, без USB проблеми със съвместимостта. Скоростта на Wi-Fi трансфера е до 20Mbps.

Коментари по темата: „Huawei със сериозна заявка на ноутбук пазара”

добавете коментар...

  1. Жоро

    и да го видя, няма да повярвам :)…значи ше трябва да си взема SSD, така ли :)….тогава сигурно линукса ше зарежда за 3 секунди 🙂

  2. Anonymous

    На мен с уин 10 и ссд за към 30 секунди. Процесора ми е интел коре и 7 с 6 ядра и 32 рам. Зависи колко ти е костюмизиран уина и какви приложения зареждаш при стартирането. Или времето за свързване към мрежови устройства и т.н. Много фактори… За сравнение на същата машина убунту 16 десктоп ми зарежда за към 40 секунди, пак ссд.

  3. Wind

    Аз съм с Windows 10 и SSD, и си зарежда някъде там… Жорка, мини в 21 век. 486 му мина времето. 😀

  4. Вещ

    С SSD е така, Жоре – даже може и по-бързо

  5. Жоро

    кое стартира за 7.8 секунди? уиндоус? абсурд 🙂

Коментар