Microsoft връща Skype за старите Android версии

Оптимизиран Skype ще зарадва над 40% от потребителите на Android, които все още ползват стари версии на операционната система

Добри новини за потребителите на смартфони с по-стари версии на Android идват от Microsoft. Те ще могат да ползват отново актуален и поддържан месинджър Skype.

Microsoft съобщи, че пуска нова оптимизирана версия на Skype за устройства под управление на Android – от версия 4.0.3 до 5.1. Статистика на Google сочи, че делът на тези устройства през февруари възлиза на около 42%, т.е. от новото предложение могат да се възползват огромен брой потребители.

По-рано, през лятото на миналата година, Microsoft прекрати поддръжката на Skype за устройства със стари версии на Android. Сега, изглежда, компанията иска да си върне част от загубените Android потребители.

Обновяването до оптимизиран Skype за Android 4.0.3-5.1 ще започне в близките дни, като в рамките на няколко седмици версията ще достигне до всички съществуващи устройства. Според някои източници, новата версия на приложението всъщност е Skype Lite, която вече е достъпна в определени региони.

Коментари по темата: „Microsoft връща Skype за старите Android версии”

добавете коментар...

  1. хм

    да хваната да си наемат някакви читави неиндийски програмисти, дето правят разлика между лейбъл и бутон, за да стане тая смотана ОС използваема за работа!

  2. Saevar

    тази компания недоразумение М$ трябва да бъде забранена със закон, целия аутлюк пакет е толкова бъгав, десятката при началните месеци работи ок после забавя както всеки уин, и тва с рестартирането когато му скимне е върха на сладоледа, ако имаш нещо написано в нотпада и не запазено при тъпия ъпдейт и после задължителния рестарт всичко отива на майната си, мамка му мразя ви педали смотани от М$

  3. Съгласен

    Щях да напиша същото – Microsoft съсиспаха Skype

  4. Пешо

    Свърши се вече със Скайп.
    Всички вече използват Фейзбук месинджър, Вайбър, Уатсап и Телеграм.
    Сами го затриха!

Коментар