YouTube отброява по 1,8 млрд. зрители всеки месец

Отворени платформи като YouTube обединяват света по начини, които просто не са били възможни по-рано, казват от видеопортала

По 1,8 милиарда регистрирани потребители гледат видео всеки месец в платформата YouTube, обяви главният изпълнителен директор на видеопортала Сюзън Войсички, цитирана от The Verge.

Тази цифра не включва хората, които гледат, без да имат акаунт. Войсички оповести данните по време на презентация пред рекламодатели, заедно с някои от най-забележителните успехи на годината. Сред тях е рекордното гледане на живо на Бионсе с 41 милиона зрители по време на Coachella и видеото Despacito, което е прескочило 5 милиарда гледания.

Войсички използва събитието, за да маркира част от проблемите, с които се сблъсква YouTube, включително въпросите за неподходящото видео-съдържание и някои конспиративни теории.

Това е ефектът на отворената платформа: тя обединява света по начини, които просто не са били възможни по-рано. Но ние също така видяхме и, че с отвореността идват предизвикателства, тъй като някои се опитват да се възползват от нашите услуги“, каза Войсички. „За мен и за всички в YouTube е изключително важно да се развиваме отговорно“.

Войсички спомена още за предстоящи промени във видеопортала като опцията „YouTube Kids“ за деца – с видеоклипове, подбирани от хора, както и проект за наемане на 10 000 модератори.

Коментар