Gmail пише писма вместо потребителя

Smart Compose използва система за машинно обучение, за да състави цели фрази, когато потребителят започне да набира текст в Gmail

Google обяви нова функционалност в услугата за електронна поща Gmail, наречена Smart Compose. Тя позволява „умно набиране на текст” и доразвива „умните отговори” Smart Reply, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Smart Compose използва система за машинно обучение, за да състави цели фрази, когато потребителят започне да набира текст. Технологията работи във фонов режим и позволява да бъдат приемани или игнорирани нейните подсказвания.

По такъв начин на потребителя не се налага да променя обичайния си подход при съставяне на чернови на електронните писма. Функцията може да се прилага за цялата структура на имейлите, вкл. в приветствието, завършека и същинската част на писмото.

Google ще започне да внедрява Smart Compose в услугата Gmail още в близките седмици, така че скоро потребителите на е-пощата ще получат достъп до новата смарт функционалност.

Коментари по темата: „Gmail пише писма вместо потребителя”

добавете коментар...

  1. Изчезващ Човек

    Както е тръгнало … системата ни казва от какво имаме нужда, какво може и не може да правим, в какво да вярваме и в какво не и сега системата ще пише писма вместо и ще мисли вместо нас. Накрая ако може и някой друг да ви замести и вместо вас да живее.

    Какъв ще е смисъла от съществуването на човешки същества от които нищо не зависи и неспособни за нищо? Просто едни безмозъчни потребители – ходещи торби с кокали и месо.

    Алчността ще унищожи и тези самозабравили се хора там горе мислещи, че ще управляват зловещата система, която са създали.

Коментар