Audi вгради OLED огледала в прототипа e-tron

Audi e-tron e оборудван с най-съвременни технологии, вкл. виртуални огледала

Концептуален електромобил на Audi, представен от компанията във вид на прототип e-tron, се отличава с атрактивно нововъведение – виртуални огледала от OLED панели, наред с други върхови технологии.

Според разработчика, виртуалните огледала осигуряват множество практически предимства по отношение на комфорт и безопасност. Техният дизайн включва малки камери, образът от които се обработва цифрово, преди да се покаже на висококонтрастните 7-инчови OLED дисплеи, вградени в интериора на колата.

7-инчовите OLED дисплеи са вградени в интериора на Audi e-tron

Водачът може да настрои изображението в широки граници с помощта на сензорен екран – така например, да избере зрително поле и мащаб. Предвидени са три режима за различни ситуации: движение по магистрала, завой и паркиране.

Като цяло, колата е оборудвана с най-съвременни технологии – от дисплеите на предното табло до висококачествената аудио система Bang & Olufsen Premium, която включва 16 говорителя и усилвател с мощност 705 вата.

Audi e-tron е петместен електромобил с повишен комфорт за пътниците

Електрическата кола с междуосие 2928 мм има пет места за водача и пътниците. Липсата на централен тунел – познат елемент от интериора на ДВГ автомобилите – повишава комфорта за пътниците отзад.

Коментар