Инкогнито в YouTube вече е опция за всички Android потребители

В режим „инкогнито” приложението YouTube за Android не запомня какво е гледал потребителят

Инкогнито режимът, тестван от месец май т.г. за приложението YouTube в Android, вече е достъпен за всички потребители на най-популярната мобилна платформа, съобщи Engadget.com.

В режим „инкогнито” YouTube не запомня какво е гледал потребителят, оставяйки чиста неговата история във видео портала. Потребителите могат да получат достъп до новата функция, като кликнат на своя аватар и изберат опцията „Turn on Incognito”, която заменя бутона „Sign Out”.

Когато активират режима, потребителите ще получат напомняне, че учебното заведение, работодателят или доставчикът на интернет вероятно ще продължи да вижда техните действия.

Дали режимът инкогнито е включен се разбира по аватара с шапка и очила, както и по надписа в долната част на екрана. При този режим в менюто на YouTube са достъпни само опциите „Home” и „Trending”, макар че се показват и останалите – при опит да бъдат избрани други опции, излиза съобщение, че те ще станат достъпти само при излизане от режим инкогнито.

Новата версия на приложението YouTube с функция за инкогнито вече е достъпна за сваляне от официалния онлайн магазин за Android апликации Google Play.

Коментар