Безконтактните плащания ще превишат $1 трлн. тази година

Безконтактните плащания са особено популярни в Далечния изток

На безконтактните плащания ще се паднат около 15% от общата сума на продажбите в търговските обекти към 2020 година, прогнозира изследователската компания Juniper Research. В абсолютна стойност това означава 2 трилиона долара.

Бариерата от 1 трилион долара се очаква да бъде преодоляна от безконтактните плащания през настоящата година. Основен двигател за растежа са платежните карти и мобилните портфейли, но картите ще доминират в оборота, поради по-широкото им разпространение.

Безконтактните плащания са много популярни в държавите от Далечния изток и Азиатско-тихоокеанския регион, вкл. Китай. На този регион се падат близо 55% от безконтактните транзакции, сочат данните от анализа на Juniper Research.

Водещи услуги за безконтактни плащания са Apple Pay, Samsung Pay и Google Pay. Броят на потребителите на тези и други подобни решения ще достигне 450 млн. през 2020 г., половината от които ще ползват Apple Pay.

Коментари по темата: „Безконтактните плащания ще превишат $1 трлн. тази година”

добавете коментар...

  1. rotko

    страшен си, оставай си в 19. век

  2. Saevar

    тва е пълна идиотщина с безконтактното плащане, аз съм изключил тази простотия от моите карти (прекъснах антената на картата с бръснарско ножче, намира се на няколко милиметра от канта на картата), така хакери немогат да ти дръпнат пари от картата ако стоят до теб.

Коментар