Volkswagen минава напълно към виртуално моделиране

Цифровата технология за добавена реалност може да ускори значително създаването на нови автомобили

Подразделението за дизайн на автомобилния производител Volkswagen предприе мащабна цифрова трансформация. Сега целият процес – от началото на разработката на проекта до получаване на крайния продукт – е напълно цифров.

Volkswagen Design въвежда виртуални технологии, вкл. за добавена реалност. Проектантите на компанията използват специални очила, които позволяват на няколко служители, намиращи се в различни страни по света, да се свързват едновременно във виртуалното пространство, за да работят съвместно върху създаването на изображения на нови продукти.

Виртуалното моделиране увеличава ефективността при реализация на проектите. В допълнение, технологията намалява значително обема на проектирането на бъдещи модели от дизайнерска глина, с което компанията пести време и пари.

Цифровата технология за добавена реалност може да ускори значително създаването на нови автомобили. Сред използваните инструменти са интерактивни дизайни и дисплеи с големи размери.

„Новите възможности улесняват дизайнерите при взаимодействието с други участници в процеса на проектиране. Например, инженерите, специализирани в аеродинамиката, стават пълноценни участници в процеса, което в крайна сметка стимулира творчеството и осигурява перфектния продукт”, посочват от Volkswagen Design.

В основата на всичко са развитата инфраструктура и съвременните информационни технологии, благодарение на които служители от различни краища на света могат да работят съвместно в реално време, допълват от автомобилния гигант.

Коментар