Пентагонът създава непробиваем месинджър

Десетки милиони долари ще вложи Пентагонът в разработка на ултра-защитен месинджър, базиран на Android и предназначен за използване от американските военни.

Агенцията за перспективни военни разработки (DARPA) към Пентагона е обявила търг за избор на изпълнител на проекта, за който са заделени 44 милиона долара. Раразработката на месинджъра ще продължи пет години – от 2019 до 2023 г.

Изискванията към месинджъра, дефиниран според нуждите на военното министерство, е да бъде устойчив на пробиви, да поддържа пълна конфиденциалност, както и да запазва целостта на предаваните съобщения.

Вътре в месинджъра, базиран на Android, всички съобщения ще бъдат криптирани. Самото приложение ще работи в рамките на една-единствена мрежа, според тръжните документи.

Коментари по темата: „Пентагонът създава непробиваем месинджър”

добавете коментар...

  1. Saevar

    До Мисли
    Ама ти наистина ли, погледни запада, корупция след корупция, защо цяла европа е пълна с мангали….ако познаваше по няколко човека от всяка страна на ЕС щеше да знаеш.., дълга история е…в днешно време всяко нещо е: да вземем едни пари а другото е …карай….

  2. Мисли

    Това не е България, водещото е проекта, не комисионната. Престанете да приписвате собствените ни недъзи на другите. Ние сме най-зле, защото при нас комисионната ще се вземе, а проекта ще е боклук.

  3. Аман

    че го боцнат андроидската бозъ кат нищо. важнуту йе да са дадат ени пари на данакоплатците, ма да са дадат на нашио човек.

Коментар