Pew: Младите се отдръпват от Facebook

Американците са започнали да се доверяват по-малко на Facebook след скандала с изтичането на потребителски данни, сочат резултатите от ново проучване на Pew Research Center за отношението на потребителите към социалната мрежа.

През последните 12 месеца 26% от анкетираните са премахнали приложението Facebook от своя смартфон, установява проучването на Pew. 42% пък признават, че са започнали да правят дълги паузи и не са проверявали за актуализации в лентата си в продължение на няколко седмици или дори повече.

54% от анкетираните са променили настройките за поверителност във Facebook. Всеки десети потребител е съхранил събираните от Facebook лични данни. Половината от потребителите, изтеглили данните си, са изтрили приложението от смартфона. 79% пък са пренастроили системата за поверителност в мрежата.

Най-недоверчиви към социалната мрежа са младите хора на възраст 18-29 години. Половината от тях са премахнали приложението, а две трети са променили настройките. В същото време, една трета от хората на възраст над 65 години са променили настройките и само 10% са премахнали приложението.

Коментари по темата: „Pew: Младите се отдръпват от Facebook”

добавете коментар...

  1. Saevar

    младите от ФБ да, но се насочват към Инстаграм, една 24 годишна приятелка ми каза преди месец че отдавна неползва ФБ и че бил само за старци, само в Инстаграм киснела…, така че дайте статистика за Инстаграма…..

  2. Димитар

    Звучи прекалено добре, за да е истина и не логично.
    Младите са най-запалените да искат да бъдат забелязани, да се хвалят, да са в центъра на вниманието. Младите са и най-глупавите много смъртни случаи има при правенето на екстремни селфита само и само да бъдат с най-висока популярност в любимия си фейсбук.

    Хормоните бушуват у главите на младите, психически неустойчиви, лабилни и не могат да мислят и разсъждават трезво. Освен това има световна устойчива тенденция към масово оглупяване на хората с всяко следващо поколение.

    Такаче не виждам позитивното в това проучване. Самият факт, че човек си е направил регистрация в фейсбук или подобна мрежа е доказателство че е пълен глупак. Нищо не се изтрива, когато потребителя натисне изтрий и настройките и опциите за privacy са фалшиви.

  3. Късно, късно...

    По-добре със закъснение, ама да ти дойде…. за акъла говоря!

Коментар