Пощенска банка и СофтУни ще подготвят съвместно ИТ кадри

„От нас, хората от бизнеса, зависи да създадем средата, която да отключи креативността, любознателността и потенциала на младите хора“, казва Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка

В навечерието на новата учебна година Пощенска банка стартира съвместен проект със СофтУни (SoftUni) в подкрепа на българското образование. Той включва различни активности за подготовка на младите хора за професиите на бъдещето и реализация в България.

Със стратегическото партньорство двете организации имат за цел да насърчат студентите да развият потенциала си като ИТ и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Курсистите от образователния център ще получат възможност да работят по реални проекти и казуси на Пощенска банка, както и да обсъждат своите идеи и планове за собствен бизнес с експертите, да предлагат и разработват различни дигитални решения за реализация в банката и да участват в тяхното интегриране.

В допълнение, партньорството дава възможност за професионална реализация в банката на завършилите студенти от СофтУни – в специализираните отдели на Пощенска банка като разработчици, статистици, анализатори, специалисти по дигитален маркетинг и комуникации, по цифрови продукти и др. Всички желаещи студенти от университета ще могат да се включат и в Innovation Lab на Пощенска банка.

С партньорството със СофтУни целим да подготвим младите хора да се включат в реалния бизнес веднага след завършване на университета. От нас, хората от бизнеса, зависи да създадем средата, която да отключи креативността, любознателността и потенциала им, даваща им едно по-добро бъдеще и стимулираща ги да останат да работят у нас“, каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

Партньорството между СофтУни и Пощенска банка е стратегическо и обединява сферите на информационните и дигитални технологии, образованието и банковия сектор. Сътрудничеството между нашите две институции ще обхваща съвместна работа по различни образователни проекти и други инициативи, чрез което заедно ще създадем нова добавена стойност, подпомагайки развитието и кариерния път на бъдещите експерти“, заяви Иван Ненков, CEO на СофтУни.

По неговите думи, партньорството на Пощенска банка и СофтУни доказва, че образованието и бизнесът могат да работят успешно ръка за ръка в създаването на една по-конкурентна среда и по-силна икономика.

В рамките на инициативата Пощенска банка се включи в първия SoftUni Fest, който събра на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна. Студентите в една от категориите имаха възможност да работят по реален практически казус, зададен от финансовата институция. Банката подкрепи и SoftUni Camp 2018 – летния лагер за програмисти и ИТ ентусиасти.

Коментар