„Класическият“ Skype 7.0 слиза от сцената

През ноември Microsoft спира поддръжката на версия Skype Classic (7.0) за компютри и мобилни устройства

Броени дни остават до прекратяване на поддръжката на Skype 7.0 – класическата“ версия на популярното приложение за чат и интернет разговори, собственост на Microsoft.

Считано от 1 ноември, Microsoft спира поддръжката на версия Skype Classic (7.0) за компютри. Това означава, че компанията няма да пуска актуализации на приложението, нито ще оказва техническа поддръжка на потребителите. Същата съдба ще има и мобилната версия, поддръжката на която ще спре на 15 ноември.

И двете версии ще продължат да работят още известно време. Но е препоръчително потребителите да обновят приложението до версия Skype 8, за да избегнат проблеми като прекъсване на връзката и други.

Skype 8.0 включва редица нови функции, сред които възможност за запис на разговорите и опростен обмен на файлове, като освен това актуалната версия има променен интерфейс.

Отпаднали са обаче някои функции, с които са свикнали потребителите, което предизвика известно брожение. Първоначално, Microsoft възнамеряваше да прекрати поддръжката на класическия Skype през септември, но под давление на потребителите удължи поддръжката.

Разработчикът обещава по-добро качество на връзката и повишена надеждност с прехода към Skype 8. Налични са освен това възможности за бързо преглеждане на всички получени връзки и файлове с помощта на бутон „колекция“. Снимки, видеа и друго съдържание с обем до 300MB могат да се изпращат, като просто се плъзгат в прозореца за разговори.

Коментари по темата: „„Класическият“ Skype 7.0 слиза от сцената”

добавете коментар...

 1. Brosix

  Съсипаха скайпа.Версия 7.40/41 си беше идеална и няма нужда от обновление.Няма да позволя на микростовци хамерика да ми налага тяхното.Деинсталация и вече съм с Brosix -красота,няма реклами,няма обновление каква свобода и удоволствие.

 2. Anonymous

  Наскоро получих рекетьорски мейл, който съдържаше стара моя парола от Skype. И въпреки, че си харесвам по-старата версия, ако сигурността е по-добра, предпочитам новата

 3. силвия

  новата версия е абсолютно нефункционална за десктоп, освен ако не го ползваш да чатиш на цял екран. Това явно е правено за НЕработещи хора. Майкрософт очевидно се опитват да направят заместител на фейсбук или нещо подобно, но губят потеребители, които го ползват за работата си наистина да комуникират, а не да се лензят пред камерата. Интерфейса е да “мажеш с пръсче”, заема много порстранство от екрана, няма сепарирани съсобщения, няма последни чатове. Кому е нужна визуализация на линкове към сайт или на картинки които ще получиш, получавам/изпрашщам също е много “иконизирано”. Search-а вече е глобален, а фаворитите …са безмислени. Не можеш да изключиш нефаворитите, но можеш да скриеш тези, с привилегията да са фаворите. Аз искам тия който съм избрала да са преид всички и да мога лесно да говоряс тях. Тази тътъпотия става само за конферентни разговори… надявам се да се появи някакъв смислен заместител на скайпа.

 4. Saevar

  ползвам рядко скайп последните години но при мен на Линукс/Дебиан работи отлично (най-новия скайп), конферентните разговори са отлични, наистина немога да се оплача, а че М$ го осраха след като го купиха спор няма, но наистина си работи много добре последните 6 месеца..

 5. VIP

  А, най-тъпото е че сваля информация от мрежата и буха контакти които са на други потребители…

 6. Аман

  МС до ко са се пипнале, се са го окъкале. Скайп е муден и тромав и не стаа за нищо освем да го затриеш с кеф.

 7. Йордан

  Skype 8 е най-голямата боза, която съм ползвам. По оср@н потребителски интерфейс не помня да съм виждал на друго десктоп приложение.

Коментар