Land Rover Discovery с дрон ще помага на Червения кръст

Land Rover Discovery ще осигурява жизненоважен поглед от високо чрез специализиран дрон (снимка: Land Rover)

Уникален животоспасяващ Land Rover Discovery „постъпи на активна служба“ в автопарка за спешни случаи на Червения кръст. Специално създаденият Discovery ще осигурява жизненоважен поглед от високо чрез специализиран дрон, както и наземна помощ в качеството си на мобилен команден център към екипите на австрийския Червен кръст за справяне при бедствия.

Автомобилът, разработен от оригиналния концептуален автомобил Project Hero, е продукт на 18-месечното сътрудничество между Land Rover Special Vehicle Operations и австрийския Червен кръст, съобщиха от автомобилната компания.

Специалният Discovery притежава модерно комуникационно оборудване, в което важна роля играе изключителният осемроторен дрон. Термовизионната камера на дрона е с дълъг обхват и е способна да засече човек от 440 м, както и да идентифицира автомобил от почти 1 км.

Операторът може да проследява обекти, намерени с помощта на дрона, като просто докосне опцията върху плъзгащите се сензорни екрани с видео връзката на основния компютър, и да получи точни координати, което е окаже критично важно при спасителни акции.

Базиран на 3,0-литров двигател с мощност 258 к.с., Land Rover Discovery позволява на спасителните екипи бързо да достигат отдалечени зони на бедствия при всякакви условия (снимка: Land Rover)

Discovery ще функционира като мобилен център за спешни случаи, от който експертите на Червения кръст ще насочват спасителните операции. Специалните характеристики включват четири радио антени, 360-градусово осветление и уникално интегрирано товарно пространство от карбонови влакна в ролята на команден център, което позволява на служителите на Червения кръст да координират действията при спешни случаи веднага щом пристигнат на мястото на бедствието през деня или през нощта.

Базиран на 3,0-литров двигател TD6 с мощност 258 к.с., Land Rover Discovery позволява на спасителните екипи бързо да достигат отдалечени зони на бедствия при всякакви условия и предоставя незабавно обновяване на информацията, за да се подобри времето за реакция и да се координира планирането при спешните операции.

Близките връзки на Land Rover с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC) започват с дарението на автомобил, който да бъде използван като мобилен диспенсър в пустините на Дубай, през 1954 г. Оттогава Land Rover са дарили повече от 120 автомобила на IFRC, помагайки на организацията да подобри живота на уязвимите общности по цял свят.

Коментар