Acronis и Williams Racing F1 с технологично събитие в София

Acronis, един от водещите разработчици на софтуер за кибернетичната защита и хибридни решения за облаци, планира увлекателeн „Tech Talk“ у нас, с участието на основателя и главен изпълнителен директор на компанията Сергей Белоусов и на главния технологичен директор на Williams Racing – Греъм Хаклънд.

Събитието Acronis & Williams Racing Tech Talk ще се проведе на 16 октомври от 17,30 ч. в Заседателна зала 325 на Факултета по математика и информатика, Софийски университет, съобщиха от местния офис на компанията. Фокусът е върху новите технологии и продукти, партньорствата и проектите във Формула 1, Формула Е, Футбол и други спортове, дейността на Фондацията на Acronis и възможностите за кариера в Acronis България.

Сергей Белоусов е съосновател и главен изпълнителен директор на Acronis, самостоятелен предприемач и бизнесмен с изключителен 24-годишен опит в изграждането, израстването и воденето на високоефективни многонационални технологични компании в Северна Америка, Европа и Азия.

Признат като новатор и мислител в областта на виртуализацията, автоматизацията на центровете за данни и изчислителните облаци, с над 200 патента, Сергей Белоусов е чест оратор на индустриални събития по целия свят.

Acronis & Williams Racing Tech Talk ще се проведе на 16 октомври във Факултета по математика и информатика, Софийски университет

Греъм Хаклънд, главен технологичен директор на Williams Racing, е част от изпълнителния комитет на компанията и ръководи Комисията за ИТ риска. Williams присъединява Греъм към борда, за да управлява програмата за цифрова трансформация.

Греъм е член на BCS, на IEEE и IEEE Computer Society и притежава Национална диплома по електронно инженерство (LC) от Natal Technikon, Южна Африка. Извън работата си, той е съпруг, баща и бегач в ултрамаратони. Греъм е включен в класацията Top 100 CIO на Computing UK в изданията за 2016 и 2017 г.

Събитието е отворено за участие след регистрация, която е задължителна. Организаторите предвиждат томбола сред за регистрираните участници за спечелване на подарък от Acronis и Williams Racing.

По-рано на 16 октомври Acronis ще открие официално своя нов R&D център в София. Компанията планира да инвестира 50 милиона долара през следващите 3 години в центъра, който ще се фокусира изцяло върху решенията за киберзащита.