Британски фонд инвестира 2 млн. паунда в HeleCloud

Създадена от британско-български екип преди две години, HeleCloud постигна бърз растеж и привлече солидна инвестиция за разширяване на дейността си

Инвестиция от 2 млн. британски паунда на British Growth Fund (BGF) цели да ускори растежа на облачната компания HeleCloud и да я превърне в една от водещите европейски консултантски компании за клауд услуги и доставчици на услуги за управление, стана ясно през седмицата.

BGF е сред най-активните инвеститори в малкия и средния бизнес в света с 2,5 млрд. британски паунда, насочени към подкрепа на бързия и стабилен растеж във всички сектори. Фондът е подкрепен от водещи банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

Създадена от британско-български екип преди две години, HeleCloud постигна бърз и стабилен растеж. Компанията с екип от над 50 професионалисти работи по проекти за международни корпорации като Viber, NEX Group и Zopa.

Инвестицията на BGF играе ключова роля в процеса по разширяването на бизнеса ни. Световната тенденция е все повече и повече организации, ангажирани със сигурността в регулираните сектори, да преминат към публичния облак”, каза Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud, като подчерта, че компанията предлага качествена услуга, която отговаря на сложните изисквания на тези организации.

Финансирането ще подпомогне разширяването на портфолиото от услуги на компанията и присъствието й в други европейски територии, както и в разработката на нови облачни функционалности.

HeleCloud специализира в изграждане на сложни стратегии в облака, внeдряване, миграция и оперативно обслужване. Компанията предлага също препроектиране на цялата клиентска инфраструктура в облака.

Наскоро HeleCloud създаде сигурна електронна трейдинг платформа, която обслужва милиони транзакции на ден в световен мащаб за една от водещите финтек компании, и подсигури договори с големи европейски системни интегратори.

Коментар