Лидер в предприемачеството откри регионален клон в София

Основана през 1987 г., EO се стреми да преобрази и подобри живота на предприемачите, които са гръбнакът на икономиката в света

Глобалната мрежа от успешни предприемачи Entrepreneurs’ Organization (EO) откри тази седмица в София регионален клон за Югоизточна Европа. ЕО SEE (EO South Eeast Europe), създаден от 16 предприемачи от България, Румъния и Сърбия, е първият клон на организацията с участието на повече от една държави.

Основана през 1987 г., EO се стреми да преобрази и подобри живота на предприемачите, които са гръбнакът на икономиката в света. От тогава насам организацията се е разраснала до 13 000 членове в 179 клона и 57 държави.

Мисията на организацията е да мотивира водещи предприемачи да учат и да се развиват. EO предоставя на членовете си възможност за динамично учене един от друг, преживявания от типа „веднъж в живота“ и връзки с експерти.

Предприемачеството в Източна Европа расте бързо и планът за действие на Европейската инициатива за предприемачество 2020 ще даде допълнителен тласък на местните екосистеми през следващите години“, заяви Мария Гергова-Бенгтсон, президент на EO за Югоизточна Европа.

В предприемачеството София е пример за другите градове в България, а нашата визия за града е той да се утвърди и като фактор на Балканите“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

EO играе важна роля в бизнеса, индустрията и живота на водещи предприемачи навсякъде по света. Предприемачите трябва да са учредители, съоснователи или контролиращи акционери на дадено дружество, за да бъдат допуснати до членство.

Коментар