Роботизирана ръкавица ще помага на хора с парализа

Ръкавицата NeoMano е призвана да помогне на пациенти с ограничена подвижност на ръцете

Компания за медицински технологии разработва хай-тек ръкавица, предназначена да помогне на хора с ограничена подвижност на ръцете. Проектът NeoMano, дело на Neofect, в момента набира средства в платформата за споделено финансиране Indiegogo.

Според разработчика, ръкавицата NeoMano ще позволи на пациенти в период на възстановяване след инсулт, увреждане на гръбначния стълб, множествена склероза, церебрална парализа или амиотрофична латерална склероза да се справят самостоятелно с ежедневните ангажименти.

Удобна и мека, ръкавицата NeoMano с титанови материали прави възможно удържането на предмети с една ръка. Потребителят може да държи, например, чаша сок, да отваря кутии с продукти и лекарства, да отваря и затваря врати, да борави със зъбна четка и самобръсначка.

Удобна и мека, ръкавицата NeoMano позволява на хората с парализа да държат и боравят с предмети

Сцеплението се осигурява от електрически задвижващ механизъм, захранван от три стандартни батерии AAA – те осигуряват до 8 часа работа на ръкавицата, в зависимост от натоварването. В комплекта влиза още пулт за дистанционно управление.

Ръкавицата тежи около 226 грама. Предвиждат се модели с размери XS, S, M, L и XL. Разработчиците очакват да привлекат поне 20 000 долара, за да реализират на пазара своя продукт, оценен на 399 долара. По план, първите доставки на ръкавицата ще започнат през юни 2019 г.

Коментар