Eleven обяви нови инвестиции в 8 български стартъпи

През последните няколко месеца екипът на Eleven се среща с над 200 технологични стартъп компании от България и региона, за да достигне до първите осем инвестиции от новия си изцяло частен фонд за дялово инвестиране

Фондът за рисков капитал Eleven Ventures обяви нови осем инвестиции в български технологични компании, които разработват продукти, насочени към международните пазари. Размерът на инвестициите се запазва в рамките на първоначално обявените от 100 000 до 300 000 евро във всяка компания.

Финансираните компании вече не влизат във фиксирана акселераторска програма с ограничена продължителност, а вместо това получават достъп до инфраструктура от знание, капитал, световни партньорства и общност от предприемачи, ментори и инвеститори, близки до Eleven, уточниха от фонда. Ето и самите компании:

BeeSmart Technologies дигитализира пчеларството посредством технологията на интернет на нещата (IoT). Мисията на компанията е да даде възможност на пчеларите да разбират пчелите си по-добре, благодарение на новите технологии, агрегиращи данни. Te помагат на пчеларите да гледат по-здрави пчели, да оптимизират операциите си и да намалят загубите си по устойчив начин.

Colibra е нов тип застрахователна компания, целяща да демократизира и децентрализира застрахователната индустрия. Тя разработва краудсорсинг платформа върху блокчейн, която премахва конфликта на интереси между клиент и застраховател при обработката на застрахователни искове.

eBag.bg е онлайн супермаркет, който доставя хранителни стоки до над 12 000 домакинства в София. Онлайн магазинът предлага разнообразие от над 11 000 продукта и нови промоции всяка седмица. В момента компанията реализира повече от 250 доставки в София всеки ден.

Gtmhub е най-интуитивната система в света за управление на фирмени и лични цели по OKR методология, която е начинът на Google, LinkedIn и редица други за създаване и развитие на структурата в компаниите.

Havelock подпомага продуктовите мениджъри в модната индустрия да управляват проактивно производството на дрехи и да гарантират доставката им на време.

NitroPack подобрява Google PageSpeed резултата и прави сайтовете по-бързи. Интегратирацията с инструмента Google PSI позволява на софтуера да анализира и оптимизира ресурсите на уебсайта, така че неговите страници винаги да се зареждат бързо.

Noble е платформа за подбор на персонал, която стъпва върху силата на личните препоръки в комбинация с най-добрите и съвременни „employer branding“ практики, за да направи намирането на топ кадри възможно за по-малко от седмица.

SMSBump е платформа за SMS маркетинг и автоматизации за електронни магазини, която увеличава продажбите, намалява изоставени колички и увеличава доживотната стойност на клиентите.

Коментар