Хладилник звъни на смартфон, ако вратата е отворена

Умните хладилници Samsung Family Hub предлагат все повече удобства за потребителите (източник: Samsung)

Samsung добавя нови функции към серията си от умни хладилници. На изложението CES 2019 в Лас Вегас корейската компания показа четвърто поколение Family Hub с възможност за позвъняване на смартфон, ако вратата на хладилника е оставена отворена.

Линията Family Hub 2019 идва с нова функционалност Family Board, която превръща сензорния екран на хладилника в своеобразна цифрова дъска. Потребителите получават специално пространство за снимки, съобщения и напомняния от хладилника.

Нещо повече, потребителят може да разкрасява снимките с различни ефекти и стилове, да добавя ръкописни надписи и стикери, както и да променя фона на екрана, така че да съответства на интериора. Функцията „Morning Brief” позволява не само прослушване, но и показване на екрана на информация от рода на прогноза за времето и водещи новини.

Миналата година Samsung добави поддръжка на гласов помощник Bixby в умните си хладилници. Сега компанията разширява тази функционалност с команди на естествен език.

Една от най-полезните функции на Family Hub 4.0 несъмнено е способността на хладилника да позвъни на смартфона на своя собственик, ако вратата му е останала отворена, което не е желателно за нито един хладилник – бил той умен, или обикновен.

Благодарение на тясната интеграция на Family Hub в екосистемата SmartThings, потребителите могат да взаимодействат с устройства за умния дом от Samsung и други производители от екрана на хладилника или с помощта на гласовия асистент Bixby.

Коментари по темата: „Хладилник звъни на смартфон, ако вратата е отворена”

добавете коментар...

  1. ц

    не може ли просто да си затоври врата кво реве ?

Коментар